Het heksenhuis heb ik gemaakt van een bouwpakket van de firma Greenleaf, het is 'The Arthur'. Dit huis heb ik veranderd in een oud en verwaarloosd heksenhuis. Tijdens het maken van Marja's FantasyPark ben ik in aanraking gekomen met diverse verouderingstechnieken. Deze technieken wilde ik nu gaan toepassen op dit poppenhuis.

 

De bouw

Nadat ik het huis in elkaar had gezet heb ik een schoorsteen toegevoegd want een heks moet haar ketel toch ergens kunnen gebruiken. De schoorsteen en de rand onderlangs het huis heb ik bekleed met DAS-klei en nadat deze gedroogd was beschilderd. Ook de kozijnen zijn geschilderd eerst rood en toen groen. daarna zijn ze geschuurd totdat de rode verf weer zichtbaar werd. 

 

Het stucwerk 

Ook ben ik begonnen met de plekken waar het stucwerk van de muren afgevallen is. Hiervoor heb ik de bovenste laag van de triplex afgehaald, de plek grijs geverfd, de kleur van de voegen en er vervolgens steentjes opgeplakt. Deze steentjes zijn gemaakt van op maat gesneden schuurpapier.

Voor het stucwerk heb ik gebruik gemaakt van tegellijm, om een realistisch effect te bereiken heb ik de nog natte tegellijm gedept met een vochtige spons. De scheuren zijn in de nog vochtige tegellijm gekrast met een dikke naald. Na droging heb ik het geheel verouderd met verschillende kleuren sterk verdunde verf.

Het dak

Voor het dak heb ik de meegeleverde dakpannen gebruikt, deze heb ik met de rechte kant naar beneden gebruikt. Om ze ouder te laten lijken heb ik de hoekjes afgeknipt. Daarna heb ik ze met antreciet kleurige verf geschilderd en ze met roestbruine en witgrijze verf nabewerkt, zie hier het resultaat.

Het houtwerk

De palen van de veranda zijn gemaakt van 10*10 mm latjes. Vervolgens zij ze geverfd met grey-wash vernis waardoor ze er verouderd uitzien. Daarna heb ik ze gedeeltelijk ingesmeerd met fotolijm. Nadat deze gedroogd was zijn de palen bruin geverfd. Toen de verf gedroogd was kon deze zo afgeveegd worden waar de fotolijm zat. Hierdoor zien ze er nu oud er afgebladderd uit. Deze techniek is ook toegepast op de rest van het houtwerk. 

De ramen die in het bouwpakket zaten hadden niet de juiste look voor dit huis dus heb ik nieuwe gemaakt van folie met glas in lood motief en vervolgens het geheel afgewerkt met vooraf gemaakte en verouderde latjes.

Als laatste heb ik de sierstukken, na het weatheren, op de schoorsteen geplaatst.

Hiermee is de bouw wat betreft de buitenkant van het heksenhuis afgerond!