De keuken is voor de heks de belangrijkste plaats, hier gaat ze namelijk haar toverdrankjes brouwen. Gelukkig is het huis voorzien van een grote haard in de keuken, waarboven ze met gemak haar heksenketel kwijt kan.

Het maken van een haard en schoorsteen

De schoorsteen valt half binnen en half buiten het huis. Dit is gedaan om plaats te besparen en ook om de nodige diepte in de haard te verkrijgen, hiervoor heb ik een gat gemaakt in de wand van de keuken.

 

De schoorsteen heb ik in drie losse delen gemaakt die ik vervolgens allemaal met zelf hardende klei heb bekleed. De drie delen zijn: de schoorsteen aan de buitenkant, de haard in de keuken en het stuk in de kamer erboven. In die kamer kan de heks dan eventueel een kachel plaatsen.  

   

De verdere styling

De haard is geschilderd en oud gemaakt, de vloer en het plafond zijn aangebracht en er is begonnen met de inrichting van de keuken.

 

Later heb ik de verlichting in de keuken aangepast want één lamp in het midden was niet praktisch. Er hangt nu een lamp boven de tafel en naast het raam is een wandlampje aangebracht. Stukje bij beetje is alles voor de keuken gemaakt en verzameld en is de keuken nu officieel af!

Kitchen1a  Kitchen2a  Kitchen3a