In een kerstkijkkastje hoort ook een versierde kerstboom. Om een mooie boom te krijgen heb ik op internet een workshoppakketje gekocht. Hierin zaten een borsteboompje en lycopodium mos,

borstelboompjelycopodium

 

je krijgt er echt prachtige kerstbomen van. Helaas ging het bij het versieren helemaal mis. Kreeg de verlichting er niet fijn in, was ook veel te fel en grof naar mijn zin, en de speciaal gekochte miniatuurkerstballen waren het ook al net niet. Deze kerstboom heeft het dus helaas niet gehaald. Op naar de tweede verbeterde versie.

De tweede ronde

Nadat de eerste kerstboom in de vuilnisbak was beland moest ik wat beters verzinnen.

De kerstboom zelf was goed, ik had gelukkig nog een hoop lycopodium over en een borstelboompje was ook wel aan te komen.

De grotere problemen waren:

  1. De verlichting, hoe kreeg ik die minder opvallend
  2. Kerstversieringen die wel bevallen

 

Oplossing eerste probleem

Voor het eerste probleem was de oplossing relatief simpel, draai de verlichting om en in het kale borstelboompje en begin dan pas met de lycopodium.

Nadat de boom gereed is, goed laten drogen. Als de verlichting nog te fel is kan deze gedimd worden door een weerstandje ertussen te solderen.

Borstelboompje en led kerstverlichtingLedverlichting in het kerstboompje draaien

Oplossing tweede probleem

Het tweede probleem, hoe kom ik aan kerstballen die ik mooi vind,dit was wel wat lastiger. Er was niets kant en klaar te koop wat me kon bevallen, dus ik moest zelf wat gaan maken.

Bij de xenos kwam ik mooie kralen tegen en ook nog ander spul om sierraden te maken. Hiermee was het maken van kerstballen ineens heel gemakkelijk en leuk.

Kralen voor de kerstballenbenodigdheden voor een kerstbal

Op de rechter foto is te zien wat je nodig hebt om één kerstbal te maken. Pak de draad met het oog vast, schuif hier het kleine ringetje over en vervolgens het grote. Doe nu een beetje sierraden lijm aan de draad en schuif de kraal erop. Nu het stuk draad wat aan de onderkant van de kraal uitsteekt afknippen met een zijkniptangetje. Laat daarna het geheel drogen. Op deze manier had ik zo een hele verzameling bijelkaar.

Zelfgemaakte miniatuur kerstballen

Alles goed laten drogen want het waren nogal zware kralen. De takjes van de kerstboom zijn veel te licht om het gewicht van de ballen te kunnen dragen. Daarom heb ik aan de achterzijde van de kerstbal een druppel lijm met het lijmpistool gedaan en deze vervolgens tegen de kerstboom gedrukt. Om toch het idee van opgehangen kerstballen te krijgen heb ik op het laatst bij iedere kerstbal in het ophanggaatje een heel klein stuk Licopodium geplakt. Met de slinger en de ster had ik dan uiteindelijk toch nog een kerstboom die me bevallen kon. 

Opgetuigde miniatuur kerstboom