Op de baan moest ook een locdepot met draaischijf komen. De plek die ik gereserveerd had voor de draaischijf bleek helaas te klein te zijn. Omdat ik het plan niet wilde veranderen en er verder nergens plaats voor was moest de onderbouw zelf aangepast worden.

De bouw

Op de onderstaande foto's is te zien hoeveel de ruimte uiteindelijk groter moest worden. Om ook de motor van de draaischijf passend te krijgen heb ik een stukje van het originele frame afgezaagd en daarna de zaak gestabiliseerd met een dwarsbalkje.

draaischijf1 draaischijf2 


Nadat er genoeg ruimte gecreĆ«erd was ben ik begonnen met de bouw. Eerst heb ik de draaischijf zelf gebouwd en werkend gemaakt en vervolgens ben ik met de opbouw begonnen. De draaischijf ligt in het locdepot om de schijf liggen diverse sporen die elk hun eigen functie hebben. Zo is er eentje die naar de locloods, eentje die naar het goederen perron gaat etc.

Op de bovenstaande foto heb ik bepaald waar de sporen moeten komen te liggen. Nadat deze belangrijke stap gedaan was kon met de rest van de afwerking begonnen worden. Om nog bij de draaischijf te kunnen heb ik alles demontabel gemaakt. Het plankje met draaischijf en locdepot kan zo uit de baan genomen worden en wordt door middel van 1 stekker met de rest van de baan verbonden.

 

Met alles wat ik erbij wilde hebben was het uiteindelijk toch nog passen en meten om het erop te krijgen.