In het attractiepark moest ook een schateiland met piraten komen want ik had al een piratenboot.

Het eiland bestaat uit een rotsformatie in de vorm van een doodshoofd.

De bouw van het eiland 

 Als voorbeeld heb ik foto's van schedels op internet gezocht. Vervolgens heb ik een schedel gemaakt van zelfhardende klei

Deze schedel heb ik vervolgens verwerkt in een rotsformatie gemaakt van gips. Nadat de gips gedroogd was is het geheel geverfd en vervolgens geweathered.

De aankleding

Voor de aankleding van het eiland heb ik gebruik gemaakt van palmboompjes die ik na lang zoeken op ebay heb gevonden. Deze heb ik eerst geschilderd met matte verf van humbrol en vervolgens licht bestrooid met verzeltjes om van de plastic-look af te komen. Ook het eiland zelf is aangekleed met diverse soorten strooisel en andere soorten vegetatie. In de grot staat de zeeroverschat. Deze is gemaakt van kleine tonnen bestrooid met goudglitter. Als Eyecatcher is in de grot een rood lampje aangebracht dat steeds langzaam opkomt en vervolgens weer dimt. Enkele piraten en waarschuwingsborden tezamen met wat gemorst goud maken het geheel compleet.

En voor iedereen die het zich mocht afvragen... De bezoekers van het park kunnen het eiland bereiken via de hangbrug aan de achterzijde van het eiland.